Matti i kæmpe EM drama om medaljer.

TVF’s Matti Christensen har i dag, ved EM i klassisk styrkeløft i -74 kg klassen, afholdt i Polen, vundet bronze i squat, sølv i bænkpres samt sat to danske rekorder, efter et sandt drama.
At Matti er i sit livs form blev tydelig for enhver allerede i første disciplin squat, hvor han åbnede let på 250 kg. 2. forsøget på 257,5 kg var ligeså let, men to af de tre dommere valgte af uforståelige årsager, at underkende løftet for manglende udstrækning af det ene knæ ved afslutningen af løftet. Det var ikke tilfældet og der var næppe andre end de ro dommere der så det, men kendelsen stod ved magt. Herefter valgte Matti og trænerteamet af taktiske årsager at forblive på de 257,5 kg i tredje forsøg for, at sikre sig medalje. Igen blev vægten løftet med overbevisende overskud og dennegang godkendt 3-0 og bronzen var sikret trods stor ærgrelse da guldet blev vundet på 262,5 som absolut var indenfor Matti’s rækkevidde i dag.
Bænkpres er Matti’s kongedisciplin og det var ingen i tvivl om da han åbnede på ikke mindre end 190 kg, næsthøjeste åbningsløft af alle og klaret så let, at alle forventede 200 kg (pr) i andet forsøg. Men Matti nøjedes med 195 kg som blev klaret ligeså overbevisende som første forsøget. Og så blev der bestilt 200 kg til tredje og sidste forsøg, hvilket ville sikre sølvet og samtidig være ny dansk rekord.
Men her opstod dramaet. En protest fra løfteren før Matti skabte så meget uro blandt dommere og jury, at de gav fejlagtige signaler og Matti derfor uforskyldt helkiksede forsøget.
Heldigvis greb juryen straks ind og tildelte ham et omløft. Desværre betød det, at der kun var få minutter før han igen blev kaldt ind. Men trods det mentale pres og den begrænsede restitutionstid viste Matti klassen da han suverænt pressede de 200 kg op til dommernes énstemmige godkendelse, EM Sølv og ny dansk rekord. Fremragende præstation.
Guldet i bænkpres tog svenskeren Berglund med ny verdensrekord på 212 kg. Men ham behøver Matti ikke bekymre sig over fremover. For svenskeren løfter med en speciel teknik som reducerer den vandring stangen har fra bryst til udstrakt og som fra 2023 ikke mere er tilladt, hvilket vil koste minimum 15-20 kg når han fremover skal løfte med tradionelt bænkpres teknik.
Efter de to første discipliner lå Matti på en samlet anden plads lige efter Berglund. Men nu ventede disciplinen som er den eneste årsag til, at Matti ikke vinder guld i trekamp, dødløft. Som de fleste allerede ved, har Thyboen så korte fingre, at han ikke kan opnå fuldt greb om stangen og holde den. Det betyder, at Matti “giver” 25-30 kg væk. Kg som han snildt kan løfte, men ikke fastholde grebet om.
Og selvom der var fremgang, at spore med to flotte løft på hhv 215 kg og 225 kg, smuttede grebet på det sidste forsøg på 230 kg.
Men trods tvivlsomme dommerkendelser i squat, drama i bænkpres og de klassiske udfordringer i dødløft leverede Matti en forrygende samlet indsats og slutter på 7. pladsen med en total på 682,5 kg, ny dansk rekord. Og når dertil lægges EM bronze i squat og sølv i bænkpres samt endnu en dansk rekord i bænkpres, er det trods alt svært at være skuffet.


01
jul 2024

Sommerferie 2024

Sommerferie 2024
30
jun 2024

SOMMERHOLDPLAN 2024

SOMMERHOLDPLAN
23
feb 2024

Referat af generalforsamlingen 2024

Referat af generalforsamlingen 2024