Thisted Vægttrænings Forenings Matti Christensen er en af verdens bedste styrkeløftere og som sådan omgærdet af store forventninger hvergang han stiller op. Sådan var det også da han fredag, i Västerås, Sverige, gik på podiet ved europamesterskaberne i klassisk styrkeløft. Men thyboen er en atlet som er ekstremt dygtig til, at bevare fokus på opgaven og det viste han endnu engang i Västerås.
På konkurrencedagen var Matti,s morgenvægt 75,7 kg, 1,7 kg over vægtgrænsen, men efter en tur i “svedekassen” vejede han uden problemer ind på 73,90 kg og var dermed klar til kamp i -74 kg klassen.
I konkurrencens første disciplin, squat, var der på forhånd håb om medaljer da Matti’s PR kun er få kg fra europarekorden.  Og det var en dybt koncentreret thybo der åbnede konkurrencen med et sikkert løft på 242,5 kg efterfulgt af 252,5 kg i andet forsøg og 257,5 kg i tredje og sidste. Alle tre løft blev overbevisende godkendt med dommerstemmerne 3-0 og thyboen sikrede sig sølvmedaljen og var efter squat på 2. pladsen kun 2,5 kg efter den førende italiener Dennis Fastelli.
Matti’s paradedisciplin er - og har altid været - bænkpres. Disciplinen hvor han er indehaver af to europarekorder og som ofte har sikret ham flest medaljer og titler.
Og denne gang var ingenlunde anderledes for thyboen som var sine konkurrenter overlegen.  Åbningløftet på massive 185 kg blev klaret sikkert og efterfulgt af 190 kg i andet forsøg som ligeledes blev godkendt. Herefter bestilte Matti 192,5 kg i tredje forsøg. Et løft som også blev klaret, med underkendt da to af de tre dommere skønnede at hans højre arm ikke var helt udstrakt ved afslutningen af løftet. Men trods det underkendte løft vandt han suverænt disciplinen og guldmedaljen med hele 12,5 kg margen til den tyske løfter med det britisk klingende navn Joshua Wright.
Herefter med 2/3 af konkurrencen afviklet og en sølv og en guldmedalje i hus, førte Matti Christensen suverænt EM konkurrencen. Men…..”det er ikke slut før den fede dame har sunget” ved vi alle. Og før trekampen var afsluttet og europamesteren i trekamp kunne kåres, resterede disciplinen dødløft, Matti’s akilleshæl. Den eneste svaghed denne stærke thybo har. Men en svaghed som ofte har kostet dyrt i trekampen.
Ikke på grund af manglende styrke eller teknik, for Matti kan med stropper om håndleddene ubesværet løfte over 250 kg. Menhan har den anatomiske udfordring, at hans fingre er forholdvis korte. Så korte, at han har problemer med, at opnå fuldt greb om den 29 mm i diamanter tykke vægtstang. Det betyder, at han skal holde vægten i fingrene, hvilket ikke er befordrende for mulighederne for, at fastholde mere end 200 kg i et løft. 
Men thyboen er en kriger som ikke lader sig gå på af modgang. Og træningen op til EM havde givet håb om en markant forbedring af dødløftresultatet. Derfor var det også en motiveret thybo der kastede sig ud i den sidste disciplin. Men som om udfordringerne med de korte fingre ikke var nok, så blev slemt værre da Matti var så uheldig, at han under opvarmingen, rev en luns af håndfladen og var tvunget til at løfte med et stort åbent sår i håndfladen, hvilket gør det, om ikke umuligt, så meget svært og ekstremt smertefuldt at løfte.  På den baggrund må det betegnes som tilfredsstillende, at han klarede først 215 kg og herefter 222,5 kg, før han måtte opgive, at løfte 227,5 kg.
Det betød samtidig at Matti gled fra en suveræn førsteplads i trekampen, efter de to første discipliner, til en 8. plads med en total på 670 kg. 
Europamester blev svenskeren Alexander Ericsson som vandt bronze i dødløft med 300 kg, nok til at sikre ham guldet i trekamp med en total på 725 kg.


01
jul 2024

Sommerferie 2024

Sommerferie 2024
30
jun 2024

SOMMERHOLDPLAN 2024

SOMMERHOLDPLAN
23
feb 2024

Referat af generalforsamlingen 2024

Referat af generalforsamlingen 2024